ენდოსკოპიური ულტრაბგერითი გამოკვლევა


ენდოსკოპიური ულტრაბგერითი გამოკვლევა კვლევის მეთოდია, რომელიც წარმოადგენს ენდოსკოპიური და ულტრაბგერითი გამოკვლევების ერთობლიობას და გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი ტრაქტისა და მის ირგვლივ მდებარე ქსოვილების ვიზუალიზაციისათვის. ტრადიციული ულტრაბგერითი გამოკვლევის დროს ულტრაბგერითი გაადმცემი თავსდება სხეულის ზედაპირზე, ხოლოენდოსკოპიური ულტრაბგერითი გამოკვლევის დროს კი გადამცემი დამაგრებულია ენდოსკოპის ზონდის ბოლოზე და თავსდება საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ზემო ან ქვემო ნაწილში, რის შედეგადაც უფრო ახლოსაა გამოსაკვლევ ორგანოსთან და მიიღება დეტალური და მაღალი ხარისხის გამოსახულება.